Адриан Флореа Вицепрезидент и изпълнителен директор, UTI Group

Адриан Флореа

Адриан Флореа, Вицепрезидент и изпълнителен директор на Systems Branch, част от UTI Group, има магистърска степен по космическо инженерство, а понастоящем завършва докторантурата си по икономика.

Адриан е част от екипа на UTI от 2011 г., като CEO и член на УС на Netcity Telecom, която изгражда подземната телекомуникационна мрежа на Букурещ и с това допринася съществено за превръщането на румънската столица в интелигентен град.

През 2013 г. Адриан поема длъжността на управляващ директор на отдела по Интелигентни транспортни системи (ITS) и билетен бизнес в UTI, където успява да развие различни ITS проекти за големите градове в Румъния , а през 2015 г. той става изпълнителен директор на Системния отдел на UTI – отдел, който включва ITS, Интелигентни технологии и комуникации, техника за сигурност и създаване на софтуеър. На тази позиция Адриан контролира реализацията на стратегията на UTI за румънския и международния пазар, както и изграждането на портфолиото с продукти и решения на компанията.

Адриан е създател и координатор на фирменото портфолио с решения за Интелигентни градове. Амбицията на компанията да бъде активен играч в градската среда и да помогне за повишаването на качеството на живот,се базира на предлаганите от нея решения: ITS, подземни телекомуникационни връзки, IT решения (електронно правителство, електронно здравеопазване и други), видео наблюдение, управление на кризисни ситуации, градска регенерация, околна среда.

Неотдавна Адриан подписа с Община Бургас договор за проект на стойност 9 милиона долара за електронна система за билети в градския транспорт в Бургас. Това е вторият проект за компанията за българския пазар, след като през 2013 г. тя печели търга за поддръжка на светофарната система в София за 4-годишен период.