Арх. Николай Гълъбов зам.-председател на УС на КАБ

Арх. Николай Гълъбов
Арх. Николай Гълъбов е завършил архитектура в УАСГ през 1992 г. Архитект с пълна  проектантска правоспособност в България и в щата Калифорния, САЩ. Притежава  сертификати за управление на проекти както и изграждане на „зелени” сгради в САЩ.
От 2009 г. е председател на Комисията по международна дейност и евроинтеграция (КМДЕ) към КАБ на доброволни начала. Представител е на камарата в Архитектурния съвет на Европа от 2010 г. Участник в работната група на АСЕ „Архитектура и качество на живот”. Организатор на конкурса за устойчива архитектура на КАБ, конференция на тема „Ролята на архитектите в инвестиционния процес“  и др.
Професионалният му опит включва проектиране и управление на инвестиционни проекти сред който: „Capitol area east end complex” – най-големият LEED сертифициран „Златен“ щатски комплекс с над 130 000 м2 разгъната застроена площ, осъществяването на интегрирания план на град Сакраменто, опазване на недвижими паметници на културата, първият „зелен“ склад на Хайнекен Загорка АД, гр. Стара Загора – текуща сертификация по BREEAM,  и др.